Blogi

Hattulan Kokoomuksen Blogi

 • Alkuun
  Alkuun This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Kategoriat
  Kategoriat Displays a list of categories from this blog.
 • Tagit
  Tagit Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggaajat
  Bloggaajat Search for your favorite blogger from this site.
 • Tiimi Blogit
  Tiimi Blogit Find your favorite team blogs here.
 • Kirjaudu
  Login Login form
Posted by on in Valtuusto
 • Font size: Larger Smaller
 • Osumia: 1616
 • 0 Kommenttia
 • Tulosta

Nuoremmat mukaan

Ensi syksyn kunnallisvaalit lähestyvät ja puolueet värväävät jo innolla ehdokkaita. Ihanteellinen valtuusto olisi sellainen, joka vastaisi hyvin äänestäjien ammatti-,  ikä- ja sukupuolijakautumaa. Kaivataan myös sopivassa suhteessa kokemusta ja nuoruuden innokkuutta.     

Ehdokkaitten saanti on haasteellinen tehtävä, kun kunnat ovat suurten muutosten edessä. On vähemmän kiitollista leikata palveluita ja korottaa maksuja. Vapaaehtoisia tällaiseen työhön on vähän.

Kunnanvaltuustoissa istuu yleensä keski-ikäistä vanhempaa joukkoa. Hattulan valtuutettujen keski-ikä on 56 vuotta. Alle 30-vuotiaita valtuutettuja ei tällä kaudella istu valtuustossa lainkaan.

Meitä kansaneläkeiän saavuttaneita valtuutettuja on kolmannes. Suuret ikäluokat ovat eläköitymässä. Vaikka maan hallitus toivoo työuria jatkettavan, tuskin päätöksenteossa tarvitsee korostaa näin voimakkaasti eläkeläisten näkökulmaa. Vanhuspalvelut ovat tärkeitä ja ne on hoidettava hyvin, mutta kunnan menestymisen kannalta monet muut kysymykset ovat tärkeämpiä.  Tuskin me eläkeläiset osaamme paneutua riittävästi nykyisiin päivähoito- ja koulukysymyksiin, kun ne eivät enää omalla kohdallamme ole ajankohtaisia. Kokemusta meiltä tosin löytyy, mutta tietomme ovat vuosien takaa. Nykypäivän haasteet ovat toiset.

Valtuustoon tarvitaan enemmän nuoria ja keski-ikäisiä päättäjiä. Ymmärrän kuitenkin hyvin lapsiperheiden äitiä ja isiä. Heillä työ vaatii aikansa. Lapsien kasvatus ja harrastukset ovat myös tärkeitä. Kaikkien kannalta on tietenkin  tärkeää, että lapsista ja nuorista kasvaa kunnon kansalaisia. Tästä huolimatta toivon, että keski-ikäiset kokisivat  yhteisten asioitten hoidon tärkeäksi ja asettuisivat  ehdolle.

Nuorten kohdalla opiskelu vie usein toiselle paikkakunnalle. Kotikunnan asiat eivät ole päällimmäisenä mielessä, kun panostetaan tulevaan ammattiin. Toisaalta ne, jotka ovat muuttaneet Hattulaan omintojen vuoksi, eikä ehkä tunne riittävästi kiinnostusta yhteisten asioitten hoitoon. Kuitenkin nuorten näkökulma monissa kysymyksissä on tärkeä.

0

Comments