Blogi

Hattulan Kokoomuksen Blogi

 • Alkuun
  Alkuun This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Kategoriat
  Kategoriat Displays a list of categories from this blog.
 • Tagit
  Tagit Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggaajat
  Bloggaajat Search for your favorite blogger from this site.
 • Tiimi Blogit
  Tiimi Blogit Find your favorite team blogs here.
 • Kirjaudu
  Login Login form
Posted by on in Yleinen
 • Font size: Larger Smaller
 • Osumia: 1319
 • 0 Kommenttia
 • Tulosta

Odotuksia ja toiveita

Hattulan uusi kunnanjohtaja Heidi Rämö aloitti työnsä vt.kunnanjohtajana perehtymällä kunnan hallintokuntien toimintaan.  Martti Pura jäi hyvin ansaitulle vuosilomalle ja valmistautumaan lähtöjuhlaansa Verkatehtaalla.    

Rämö pääsee aloittamaan työnsä hyvästä tilanteesta. Haasteita ei häneltä kuitenkaan tulevaisuudesta puutu. Talouden pito terveenä ja palvelurakenteiden jatkuva kehittäminen ovat keskeisellä sijalla, mikäli Hattula haluaa jatkaa itsenäisenä kuntana.

Kunta- ja  palvelurakenne on suuressa muutoksessa. Kukaan ei vielä tiedä kuinka sosiaali- ja terveyspalvelut tullaan järjestämään. Hattulassa on laadukkaat ja kustannustehokkaat lähipalvelut. Niiden jatkuminen tulisi turvata palvelurakenneuudistuksessa. Erikoissairaanhoito on suuri kysymysmerkki. Parhaillaan selvitetään millä väestöpohjalla ja miten erikoissairaanhoito Hämeessä järjestetään. Sairaanhoitopiirin kustannukset ovat kasvaneet budjetoitua nopeammin. Hattula on asettanut tavoitteeksi kulujen kasvun taittumisen. Tähän ei vielä ole päästy.

Hallitus ajaa kuntien yhdistymisiä. Kuntien näkemykset seudulla eivät käy yksiin. Hämeenlinnan ajaa kuntaliitosta. Hattula ja Janakkala haluavat jatkaa itsenäisenä. Kunnanjohtaja toteuttaa tässä kuntalaisten tahtoa.

Seutukunnan menestyminen on kiinni siitä, miten kunnat pystyvät tekemään yhteistyötä, kehittämään toimintaansa ja seutua sekä lisäämään sen vetovoimaa. Kuntaliitoskeskustelu on jäädyttänyt yhteistyön kehittämisen. Kunnallisvaaleissa päättäjät osin vaihtuvat. Ehkä myös seudun kaikkien kuntien ylimmät viranhaltijat vaihtuvat tällä vaalikaudella. On mielenkiintoista odottaa, millaista yhteistyötä uudistuneet kunnat  pystyvät tekemään. Uusia avauksia seudun yhteiseksi kehittämiseksi odotetaan. 

Hattula on kuluvalla valtuustokaudella kehittänyt voimakkaasti toimintaansa, kiitos kokoomuksen taloussiiven. Talous on saatu tasapainoon. Avainpaikoille on nimitetty uusia johtajia. Toiminnan kehittämiseen on tullut suunnitelmallisuutta. On rakennettu pohja, jolta ponnistaa eteenpäin.  

Ehkä merkittävin muutos on tapahtunut perusturvan hallinnonalalla. Palvelujen tuotantorakenne on muuttunut strategiamme mukaan merkittävästi. Kalliita palveluita on kotiutettu ja painotettu avopalveluita. Vaikka jonain vuonna olemme tuottaneet enemmän palveluita, olemme silti pystyneet pienentämään kuluja. Kustannustehokkuus on kasvanut. Päiväkoteihin on investoitu ja Tuulia-kodin investointeja ollaan käynnistämässä. Juteinikotia ollaan ostamassa.

Kiitos tästä muutostyöstä kuuluu osaavalle ja tarmokkaalle  perusturvajohtajallemme, joka on käytännössä toteuttanut muutoksen. Hyvällä henkilöllä on kuitenkin kysyntää. Lähiviikkoina tiedämme, saammeko edelleen pitää hänet Hattulassa.

Teknisen johtajan johdolla toteutettu  kaavoituksen tarkistaminen on kunnan kehittymisen kannalta ollut tärkeää.  Asukasmäärän kasvun lisäksi on luotu myös edellytyksiä teollisuuden kasvulle. Ensimmäisen kerran Hattulassa nyt laadittu kiinteistöohjelma. Se luo pohjan kiinteistöjen pitkäjänteiseen kehittämiseen ja sitoo sen myös kunnan talouteen.

Uusi talousjohtaja on tuonut osaamista ja uusia ajatuksia kunnan taloushallintoon. Tulokset ovat näkyneet laadukkaassa työskentelyssä taloushallinnossa ja taloushallinnon tukena kehittämisasioissa.

Vt. johtava rehtori on saanut johdettavakseen uudistuneen kouluverkon. Toimintaa on uudistettu. Uusia suunnitelmia on jo työpöydällä odottamassa toteutusta, kunhan rahoitus antaa myöten.

Odotukset ja toiveet uudelle kunnanjohtajalle ovat suuret. Kuntalaiset ja luottamushenkilöt jäävät odottamaan häneltä uusia avauksia.

0

Comments