Lankinen Suvi

Olen 29-vuotias vasta hattulalaistunut insinööri. Muutin perheineni Hattulaan vuonna 2020 ja uskon tämän olevan oman elämäni Kanta-Häme Tour’in päätepiste. Lapsuuteni ja nuoruuteni asuin Forssassa, opiskelujen aikaan muutin Hämeenlinnaan josta tie vei Janakkalaan.

Työskentelen työnjohtajana ja kehitysinsinöörinä metallialan yrityksessä Uudellamaalla.

Vaikka olen uusi hattulalainen, en ole ihan untuvikko politiikassa. Minulla oli muutama luottamustoimi Janakkalassa ja erilaista järjestökokemusta on vuosien varrella kertynyt runsaasti.

Mielestäni kunnallispolitiikassa painopiste tulee olla kuntalaisten tekemisen edellytysten mahdollistamisessa. Tämä pätee niin kunnan peruspalveluihin kuin kunnan yrityksille tarjoamiin palveluihin. Täytyy muistaa, ettei kunta voi työllistää kaikkia kuntalaisiaan vaan siihen tarvitaan yrityksiä. Julkisen sektorin kasvattaminen ei ratkaise kunnan taloudellisia ongelmia, päin vastoin. Kunnan taloudenpidon tulee olla hyvää ja suunnitelmallista. Ensin pitää katsoa ne asiat, jotka on pakko hoitaa ja sen jälkeen lasketaan, kuinka paljon rahaa jää muihin asioihin. Vähillä resursseilla tulee keskittyä niihin asioihin, joista saadaan paras hyöty. Jos kuntalaiset eivät koe saavansa verorahoilleen vastinetta, he todennäköisesti muuttavat pois.

Mielestäni Hattulan etu on sijainti sekä alueen varsin laajat koulutusmahdollisuudet, joista on syytä pitää kiinni. Täältä on helppoa käydä töissä laajalla alueella ja palveluita on saatavilla varsin lähellä. Itse käyn töissä verraten kaukana ja arjen järjestäminen on tuntunut helpolta Hattulassa.  Tulevaisuudessa näkisin, että Hattulan tulee kehittää elinkeinopolitiikkaansa ja aidosti houkutella kuntaan uusia asukkaita. Kunta joka ei uudistu ja pysy ajan tasalla, kuihtuu ja kuolee pois. Hattulan tulee aktiivisesti osallistua alueen kehitykseen, sillä yhteistyössä on voimaa. Hattulan tulee istua niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään sekä osallistua aktiivisesti päätöksentekoon alueellisesti.

Seuraavat asiat ovat minulle tärkeitä ja näitä haluan edistää:

-       Päätöksen teon avoimuus

-       Yrittäjä- ja työntekomyönteisyys

-       Ennaltaehkäisevät toimet syrjäytymisen ehkäisyyn ikään katsomatta

-       Kunnan palveluiden laadun varmistaminen