Leppäkorpi Esko

Olen 69-vuotias toisen polven yrittäjä Satakunnasta. Oman yrittäjäurani aloitin kenkäkaupalla Tampereella. Sieltä olen siirtynyt Valkeakosken, Toijalan (Akaa), Hämeenlinnan kautta Helsinkiin. Kenkäkauppiaana on tullut 40 yrittäjyysvuotta täyteen. Helsingissä lopetin kaupan marraskuussa 2016. Jatkoin vielä toimitusjohtajana Muotikaupan Liitossa, josta jäin eläkkeelle kesäkuun alusta 2019. Omistan vaimoni kanssa Rakpool Oy -nimisen yrityksen, joka työllistää kaksi rakennusalan ammattilaista.

TÄYNNÄ VIRTAA

Olen eläkkeellä ja täynnä virtaa oleva yrittäjä. Muutin syyskuussa 2019 Hattulaan, josta käsin johdan yritystämme. Toimin myös ison helsinkiläisen kiinteistöyhtiön hallituksessa ja Fashion Finland est. 1917 Oy:n ilmoituspäällikkönä.

Harrastan lukemista, kulttuuria, mökkeilyä, ulkoilua ja avantouintia sekä lavatanssia. Seuraan ja osallistun lastenlapsiemme kasvuun, kehitykseen, hyvinvointiin ja elämään.

KIINNOSTUKSEN KOHTEENI

Yhteiskunnalliset asiat ovat lähellä sydäntäni. Yrittäjäjärjestön luottamustehtävissä olen toiminut paikallistasolta aina valtakunnan tasolle asti. Yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa on mielenkiintoista ja opettavaista. Ratkaisujen etsiminen osapuolia tyydyttävällä tavalla edellyttää yhteistyökykyä eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa. Olen saanut olla mukana useamman yhdistyksen ja yrityksen eri kehitysvaiheissa. Uuden perustaminen – toiminnan muuttaminen – toiminnan lopettaminen ovat vaatineet avarakatseisuutta. Toimintaympäristön muuttuessa itsekin on joutunut muuttumaan. Katson aina tulevaisuuteen – uutta ja parempaa kohden.

HATTULAN KOKOOMUS

Omat arvoni isänmaallisuus – rehellisyys – suvaitsevaisuus – moniarvoisuus - sosiaalinen vastuu yhdistyvät kokoomuksen arvojen kanssa. Olen teini-iästä lähtien ollut kokoomuslainen. On luontaista, että muutettuani Hattulaan siirryin myös Hattulan Kokoomukseen. Haluan käyttää laajan verkostoni tuoman hyödyn Hattulan hyväksi.

NÄIHIN KESKITYN

Yrittäjyys: Kokoomuksen Yrittäjyys- ja elinkeinoelämän valtuuskunnan jäsenenä olen ollut lähes sen perustamisesta lähtien. Ei kuntaa ilman yrityksiä. Menestyvät yritykset luovat työpaikkoja, verotuloja, palveluja ja elinvoimaa. - Päätöksentekoon yritysvaikutusten arviointi -Yrittäjän sydän sykkii hyvinvoivalle Hattulalle. Verotus: Korkean veroasteen haitallisuutta ei ymmärretä. Verottamisen alarajaa nostettava reippaasti, jotta toimeliaisuus lisääntyisi ja töiden vastaanotto tulisi kannattavammaksi kuin joutenolo. Kunnallisvero ei saa nousta. Hyvinvointi: Päätöksenteossa on huomioitava kokonaisuus. Onko se säästöä, että säästetään yhdessä paikassa, mutta menot kasvavat toisessa paikassa. Päätöksenteossa asukkaan pitää olla keskiössä. Päätöksenteossa on huomioitava pitkän ajan vaikutus. Vastuullinen päättäjä ei ajattele poliittisia pisteitä vaan asukkaiden hyvinvointia pitkällä tähtäimellä. Hyvinvointia Hattulaan vauvasta vaariin, siksi kokoomuksen sydän sykkii oikealla.