Vekka-Pirhonen Teija

Olen 48-vuotias neljän lapsen äiti Parolasta.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja sairaanhoitaja.

 Työhistoriassani olen työskennellyt sairaanhoitajana K-HKS:ssa

muutaman vuoden sekä lääketeollisuudessa 15 vuotta.

Vuonna 2014 tein täydellisen alanvaihdoksen autonrengasalalle

ja päädyin lopulta jatkamaan vanhempieni perustamaa yritystä.

Yritys, jossa toimin on Rengas-Vekka Oy Rengascenter Hämeenlinna. 

Olen ollut kahdella kaudella kunnanvaltuutettuna ja toiminut mm. perusturvalautakunnan puheenjohtajana, kunnanhallituksen jäsenenä, sivistyslautakunnan jäsenenä ja teknisen lautakunnan varajäsenenä. Tällä hetkellä toimin Autonrengasliitto ry:n hallituksen jäsenenä. Viime kaudella en lähtenyt kuntavaaliehdokkaaksi työkuvioiden takia, koska täytyi ottaa uusi toimiala ja firma haltuun. Nyt on tämä homma hoidossa ja aikaa ja energiaa liikenee myös yhteisten asioiden hoitoon. 

Oma kunta ja yhteiset asiat kiinnostavat. Minulle on tärkeää, että Hattulan kunta on itsenäinen ja siten ketterä liikkeissään. Organisaatiorakenne ei ole ylisuuri himmeli, vaan oikeita ihmisiä löytyy tehtävien takaa ja he ovat saavutettavissa. Myös kuntalaisten asiat kiinnostavat, perustin ”Hattula - kuntalaisten kuulumisia” -ryhmän Facebookiin vuonna 2011 ja siitä on tullut kymmenen vuoden aikana aktiivinen ja toimiva ryhmä viestintään kunnassamme, joskin käytössäännöistä joutuu joskus muistuttamaan.

Minulle tärkeitä asioita poliittisella kentällä:

  • Yritykset pitävät Suomea pystyssä. Hattulaan mahtuisi hyvin lisää kaikenkokoisia yrityksiä.
  • Lukio säilytettävä Parolassa. Se on tärkeä vetovoimatekijä kunnassa.
  • Kunnantalouden hyvä hoito.
  • Kunnan vetovoimaisuuden lisääminen esim. toimivien palveluiden ja tonttitarjonnan avulla.
  • Kunnilla on paljon lakisääteisiä tehtäviä, jotka on hoidettava tavalla tai toisella, hoidetaan ne järkevästi.
  • Kunnan vapaaehtoisista tehtävistä panostaisin ennaltaehkäisevään toimintaa, jossa on ”yhdellä eurolla voidaan säästää kymppi” esim. syrjäytymisen ehkäisy, perhetyö, ikäihmisten toimintakyky.

Kunnassa on kuluvalla valtuustokaudella tapahtunut paljon ja alkuun täytyy päästä kartalle, mitä linjauksia tai strategioita on jo menossa. Kun saadaan yhteiset linjat selville, asioita on helpompi saattaa määrätietoisesti eteenpäin. Kunnan viestinnässä, keskustelukulttuurissa ja ihmisten osallistamisessa asioiden suunnitteluun on varmasti paljon kehittämistä. Hämmästelen suuresti, miksi työntekijöitä on irtisanottu, siirretty toisiin tehtäviin tai ovat itse irtisanoutuneet tai jääneet virkavapaalle. Asioista ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta riitaisa toimintakulttuuri ei palvele ketään, tähän on tultava muutos.  Uskon siihen, että lähtökohtaisesti ihminen pyrkii tekemään työnsä hyvin parhaan osaamisensa mukaan.